lauantai 14. kesäkuuta 2008

Kokeilussa: Sokerointi

Olin keskiviikkona sokeroinnissa, eli sääristäni poistettiin sokerimassan avulla karvat pois. Tämän voi tietenkin tehdä myös itse kotona (TBS:sta saa esim. hyvää ainetta sitä varten), mutta tällaisena kokemattomana tumpelona päätin, että annan jonkun muun hoitaa homman.

Sokerointi on siitä hyvä, että se, toisin kuin vaha, poistaa vain kuolleet ihosolut - eli karvat + kuollutta ihoa. Iho saa siis siinä samassa syväkuorinnan, ilman että se kärsii muuten. Sokeroinnin pitäisi myös olla vahaa hellävaraisempaa. Karvojen pitäisi olla pois noin kaksi viikkoa ja niiden pitäisi kasvaa takaisin hentoina.

Olin tilannut ajan turkulaiseen Forumissa sijaitsevaan 11. Hetki - kampaamo/kosmetologi- paikkaan. Aivan ensiksi pitää sanoa, että kosmetologi joka minulla oli, oli äärettömän mukava :) Menimme ihanaan itämaisen näköiseen huoneeseen, jossa sain istua froteepyhkeellä peitettyyn tuoliin ja vain olla. Jalkani pyyhittiin puhdistusaineella ja laitettiin talkkia päälle jotta ne kuivuisivat. Kosmetologi käytti samaa sokerimassaklönttiä koko ajan ja käsittely oli ensikertalaiselle (en ole edes vahannut sääriäni ikinä) ihan ookoo. Hieman nipisteli, mutta kipuun turtui (tämänkin olen kuullut sata kertaa, mutten uskonut ennen). Koko homma kesti noin puoli tuntia ja maksoi 32€.

Jälkitunnelmia: Karvat lähtivät miltei kokonaan, taisin nyppiä jälkeenpäin neljä karvaa oikeasta säärestä ja lisäksi on muutama niin lyhyt karva, jotka eivät olisi voineet lähteä. Ihoni on kovin herkkä, joten minulla oli pieniä punaisia näppyjä muutama tunti käsittelyn jälkeen ja jalat olivat kosketusarat. Tänään minulla on muutama näppy jalassa (varmaan jotain tulehtuneita karvatuppia - kuten sanoin niin ihoni on tosi arka), mutta muuten iho on todella sileä ja ihana - kiitos myös syväkuorinnalle! Suosittelen siis, ja aion varmaan toistaa tämän homman ensi kuussa :)

P.s. Tuleville Micran kuljettajille: Mp3-liitäntä löytyy siitä missä on ns. "kahvikupin pidikkeet", viistoon oikealle ja alas ratista. Siinä on reikä jossa lukee AUX ja hansikaslokerossa on johdot. Radiosta pitää painaa AUX-nappia tietty. Itse meni pari päivää ennenkuin poikaystävän avulla tajusin tämän. Nyt voin kuitenkin kuunnella Ipodista parasta musiikkia :)

1 kommentti:

monsteri kirjoitti...

Hitto kun ensin ihmettelin. Luulin tulleeni jo Niklaksen blogiin ja jutut käsitteli jalkojen sokerikuorintaa. Mielenterveyteni pelastukseksi, asian oikea laita kuitenkin lopulta paljastui. :D