torstai 19. kesäkuuta 2008

Micra Hangossa ja kartalla

Eilen keskiviikkona Micra vei ajelulle Helsingistä Hankoon ja takaisin. Vietin Hangossa kaikki lapsuuden kesäni, minkä vuoksi Suomen eteläisimpään kaupunkiin liittyy omalta osaltani paljon nostalgiaa ja lämpimiä muistoja. Viime vuosina olen käynyt Hangossa vain kerran tai pari kesässä, ja viime vuotinen käynti jäi jopa kokonaan väliin. Siksi oli kerta kaikkiaan pakko hyödyntää ainutlaatuinen tilaisuus huristella ilmaiseksi pikavisiitille Suomen etelään. Harmi vain, etten saanut ketään mukaani ex tempore reissulleni.

Tekninen minäni innostui kokeilemaan matkalla Nokian uutta palvelua, jossa gps-paikantimen antamat reittitiedot ja puhelimella otetut valokuvat sijoitetaan automaattisesti Googlen kartalle, jonka voi upottaa blogiinsa. Alla onkin flash-sovellus, joka esittelee eilisen reissuni Hankoon pätkittynä kolmeen eri reittiin. Kahdessa viimeisessä reitissä on lisänä valokuvia (8+10 kpl). Reiteissä näkyy sekä Micralla että kävellen tapahtuneita siirtymiä. Valitettavasti matkan alkuosa Helsingistä Inkooseen jäi pois kartalta teknisen ongelman vuoksi. Reitit ovat myös harmikseni tallentuneet kartalle sangen epätarkasti, eli suurin hyppäyksin. Vain Google Earthilla katsottuna (linkit alla) reitit näkyvät mallikkaasti.

Nokia Nseries Widget

Micran seikkailuja

In order to view the Nokia Nseries Widget you need JavaScript and Flash Player 9+ support


Reittien tallentamiseen käytin Nokia N95 puhelintani ja siihen asennettua Nokia Sports Tracker -sovellusta. Saavuttuani kotiin illalla siirsin reitit ja kuvat puhelimestani Sports Trackerin nettisivulla olevaan profiiliini. Sen kautta voi katsoa reitit ja kuvat hieman selkeämmältä kartalta kuin yllä näkyvässä sovelluksessa:
Reitti 1 / Reitti 2 / Reitti 3.

Reitit voi myös ladata katsottaviksi Google Earthiin kml-tiedostoina (ei sisällä kuvia):
Reitti 1 / Reitti 2 / Reitti 3.

Paikantimen käyttäminen tyhjentää Nokia N95 -puhelimen akun harmittavan nopeasti. Eilisellä kahdeksan tunnin pyrähdykselläni tyhjensin kaksi täyteen ladattua akkua, koska en tajunnut ottaa autolaturia mukaan matkaan.

Juhannuksenakin Micra kulkee mukanani - tai oikestaan minä Micran mukana. En kuitenkaan aio silloin kytkeä päälle puhelimeni paikanninta, enkä siis paljastaa teille kaikkia liikkeitäni. :)

Leppoisaa keskikesän juhlaa kaikille!!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

This is what you call a very tacky attempt at advertising and getting people to come from taivasalla. you may lose visitors because of this.

Niklas kirjoitti...

You're absolutely right about that. However, I'm ready to take that risk in order to get a small reward for all the effort I'm putting into keeping taivasalla alive. I appreciate your feedback.

MouMou kirjoitti...

Oho! Minä en osaakaan sitten noita teknisiä juttuja yhtään!:) Tyydyn elokuun lopulla testaamaan vain Micran kiihtyvyyden ja mukavuuden. Anonyymia pakko kommentoida vielä. Minusta tämä ei ole alkuunkaan mautonta, vaan kuten blogin idea on, bloggareitakin pitää hemmotella. Ja sitähän ilmainen auto on.<3

Heli kirjoitti...

Niklas, mainosta seuraavalla kerralla sivuillasi tai blogissasi, kun haluat matkaseuraa Hangon tai muulle ex. tempore -retkelle. Luulen, ettemme kaikki mahtuisi Micraan... ;-)

Hyvää juhannusta!

-H-

Niklas kirjoitti...

Moumou, kiitti kommentistasi. Olen kyllä samaa mieltä siitä että bloggareita pitää joskus hemmotella - kyseenalaisen piilomainonnan kustannuksellakin. Lisäksi tämä blogi on oiva "sekahedelmäsoppa", joka saa eri teitä kulkevien bloggaajien tiet risteämään. Hyvä esimerkki tästä on se, että kävin juuri ensimmäistä kertaa blogissasi.

Heli, hui, enpä tiedä millaista porukkaa matkalle ilmaantuisi, ja uskaltaisiko heitä edes ottaa kyytiin. Ujona pupujussina jättäisin ideasi varmaankin jatkossakin toteuttamatta, mutta vaikka hakisinkin matkaseuraa blogissani, jonkinlainen jonotusnumerokäytäntö voisi olla tarpeen. ;-)

Mukavaa juhannusta teille!

Anonyymi kirjoitti...

Moi Niklas!

Käyn taivaallisella taivasalla sivustollasi säännöllisesti nauttimassa kuvistasi - kiitos niistä (salaa lataan niitä myös kolleegoitteni tietokoneiden taustakuvaksi). Tänne siis eksyin sivustosi kautta ja kun en blogeja yleensä tarkkaile - en ensi ymmärtänyt mistä oli kysymys... ihmetellen luin edellisen ajajan (Lizin) blogia, missä hän kuvailee säärikarvojensa poistoa sokerilla :-) PItkään olin hyvin hämmentyneessä tilassa - ensin mietin, että oletkin tyttö, sitten, että olet hyvin 'edistyksellinen' kundi ja jopa, että olet todella 'myynnyt sielusi' ja aloittanut kauneussalonkien piilomainonnan...!
Ihanaa Juhannusta sulle - Niklas
t. Susanna

Niklas kirjoitti...

Susanna, kommenttisi nauratti koko juhannuksen, eli kiitos siitä! :-D
Muutenkin oli erittäin mukavaa saada taivasalla.net -blogiini liittyvää palautetta!