perjantai 17. lokakuuta 2008

Oulu-Haparanda-Oulu

Epämääräinen sumu leijui tänä aamuna Oulun yllä, kun hyppäsimme poikakaverini kanssa Micraan ja lähdimme ajamaan kohti Haaparantaa ja Ikeaa. Ajosää ei ollut häävi, sillä jokainen vastaantullut rekka räiskäisi kuution vettä etulasiin. Puolentoista tunnin matkaamisen jälkeen Tornio, rajavyöhyke ja lopulta myös Ikea ilmestyivät näköpiiriin.

Kiersimme koko Ikea-kompleksin ennätysajassa, emmekä ostaneet mitään ihan turhaa tai hoopoa. Ikealla tuntuu olevan ihmiseen sellainen mystinen vaikutus, että jokainen pinkki muovikippo ja räsymatto alkaa tuntua himottavalta. Tällä kertaa pysyin tiukkana ja ostin vain pari pikkumattoa, astioita, lakanoita ja sen sellaista.

Ikean jälkeen ajoimme (!) sadan metrin päähän Skopunktiin. Skopunkt on loistava kenkäkauppa, jossa on lyömätön ikuisuustarjous: ”Osta kolme kengät, maksa kahdet”. Löysin noin sadat kivat talvisaappaat, sillä kaupassa oli hyllymetreittäin pelkkiä saappaita. Viime kesän kenkiä puolestaan olisi irronnut 5-10 eurolla.

Sovin lopulta itseni kanssa, että saan valita kahdet saappaat. Ostin ruskeat ja mustat. Poikakaverini osti mustat tennarit.

Ikean ja kenkien jälkeen kiertelimme vielä Outlet-myymälässä ja jossakin naistenvaateliikkessä, jossa oli sympaattinen kaljuupäinen myyjäsetä. Lopuksi kävin ostamassa lempijugurttiani Skoop-ruokakaupasta. Oli vähän samanlainen olo kuin pikkulapsena, kun pääsi eväiden kanssa metsäretkelle.

Kotimatkalla poikakaverini nukkui ja minä kuuntelin vuorotellen Yle X:ää, Novaa, NRJ:tä ja Voicea. Matkan parhaiksi radiobiiseiksi rankkaan Laura Närhen Kuutamolla, Egotripin Matkustajan ja Red Hot Chili Peppersin Under the Bridgen.


Saga

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka kauan tätä micran lainailua on tarkoitus jatkaa? Millä perustein bloggaajat valitaan?

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi kohta tulee taas Älä osta mitään -päivä :-)

kylteri

Anonyymi kirjoitti...

kauppojen nimet on muuten skopunkten ja coop.