keskiviikko 14. toukokuuta 2008

ekat päivät Mikrulla

Ihan turhaan minä niistä automaattivaihteista mesosin, mikru lähti rullaamaan kuin ne pilvenhattarat siinä Muumien jaksossa, jossa ne turboturvat lentää niillä vaaleanpunaisuuksilla. Tämä omani on kylläkin hopea, mutta vähintään yhtä söpö ja pyöreä! Olen aivan umpi-ihastunut, pakko kai se on myöntää.

Mieletön vapauden tunne, kerrankin MINÄ saan päättää, minne MINÄ haluan mennä ja milloin, Saappi kun on poikaystäväni ja raasulla on aika usein bensavalo päällä. Mutta mikrun tankki on tosiaan fiilistelty jo puolilleen kahden päivän aikana, enkä ole muuten koskaan aikaisemmin uskaltanut tehdä taskuparkkeerausta! Se pikkuinen alkoi piipittää, kun perä alkoi olla kohdillaan!

Tuli muuten mieleen, että pääsin taannoisesta inssistä ihan naurettavan helpolla. Kun ystäväni joutuivat vääntämään juuri noita taskuparkkeja ja kulmaperuutuksia, niin valvojasetä pyysi minua tekemään U-KÄÄNNÖKSEN. Minähän pyöräytin ratin ja käänsin. Jännittäessäni peruutustehtävää hän sitten pyysi minua PERUUTTAMAAN 10M TAAKSEPÄIN. Siis ihan suoraan. Eipä ihme kun kortti sitten napsahti, ja kahden auton väliin en ole autokoulun jälkeen peruuttanut kertaakaan..

Mutta sitten nykyhetkeen: Maanantaina kävin hurruuttamassa pitkin kylää pikkuveljeni kanssa, joka muuten uskaltautui ensimmäistä kertaa kyytiini ikinä. Hyvinhän tuo kulki, kunnes kokeilin vääntää virtanappulaa käyntiin, kun olimme käyneet ruokaostoksilla (luonnollisesti kaukaisimmassa ruokakaupassa kotiin nähden. Pitihän sitä jollain verukkeella ajelemaan päästä!). Ei se nappi vääntynyt, vaikka kuinka koitin hellästi painaa ja kääntää, painaa ja kääntää.
Kun olin tuskastellut parkkipaikalla sen viisiminuuttisen, niin veli tajusi näppäränä katsoa manuaaliin. Jarru pohjaan, ja kääntyihän se sittenkin. Minähän olin jo hädissäni soittamassa käyntikorttinumeroihin.. Voisi tehdä tuttavuutta opuksen kanssa ehkä enemmänkin.

Eilen tarjouduin kyydittäjäksi lähikaupunkiin ja pääsin testailemaan maantietä. Satasta ekaa kertaa ikinä! Siinä matkamusiikkia cd-asemaan työntäessäni huomasin, että se pieni aukko imee jotain viisi levyä sisäänsä. VIISI?!

Ennen kaikkea, mikrusta sain vihdoin ja viimein uskollisen ratsun kierrätyskeskukselle. Ravaan siellä lähes joka toinen päivä, ja kyytsääjä tuli tosiaankin tarpeeseen. Eikä menovehje näyttänyt pienentävän tämänpäiväistä kierrarionneakaan:

Kolme vaatekappaletta (kuvan mekko, hame ja paita) takapenkillä kotiuduin, naksautin ovet lukkoon ja kipaisin kotiin. Voisiko jostain anoa autolle lisäaikaa..?

5 kommenttia:

tkongas kirjoitti...

Mulla kävi aivan samanlainen tuuri tuon taskuparkin ja inssin kanssa.
Viimeisen ajotunnin viimeisen 5 minuutin aikana autokoulun opettaja tuli kysyneeksi olenko opetellut taskuparkkia. Eihän minulle mitään sellaista kunniaa oltu suotu, joten sitä sitten harjoiteltiin mitä parissa minuutissa ehdittiin.
Ja seuraavana päivänä inssiin. Onnekseni valvoja oli enemmän kiinnostunut huoltoaseman kahvilasta kuin ajotestistäni, joten ei tarvinnut minun näyttää taskuparkkitaitojani.

Jenni kirjoitti...

Minusta kuulostaa ihan käsittämättömältä ettei autokoulussa ole opetettu taskuparkkia! Meillä oli koulussa semmoinen opintokirja missä oli kaikki aihealueet kuvallisesti ja taskuparkistakin hyvä kuvasarja miten ratti käännetään missäkin vaiheessa ja sen avulla sitten opeteltiin useampaan kertaan. Inssissä ei tarvinnut peruutella ja pysäköintikin tehtiin jonon perään...

Myös se että et ole ajanut satasta ennen kuulostaa yllättävältä, mutta ehkä teillä ei ole lähellä niin isoja teitä että niin kovaa saisi ajaa?

Oi vitsi kyllä muuten kelpaisi päästä kokeilemaan tuota Micraa. Vaikka kun autoa oltiin ostamassa niin penkki ei oikein ollut minulle hyvä kun istuin tuntui liian pitkältä ja otti kiinni pohkeisiin.

Urban Looks kirjoitti...

Pakko kysyä nyt jo kun se auto kerran tulee tännekkin; eli voiko autoon yhdistää mp3-soittimen ja kuunnella sitä? Vai rupeanko polttamaan cd:itä? :)

Lis

Nissan Micra kirjoitti...

Tokihan Mikkiksessä voi käyttää mp3-soitinta :)

ia kirjoitti...

tkongas: Minäkin otin asian puheeksi muutamalla ajotunnilla, mutta koskaan ei löytynyt sitä sopivaa kahden auton väliä taskuparkkeerausta toteuttamaan. Oma inssini sattui perjantaille, taisi oma valvoja taas olla kiinnostuneempi työpäivän päättymisestä, kuin minun ajotestistä :D Hyvä tuuri siis molemmilla!

Jenni: No tehtiin me se ihan ensimmäisellä ajotunnilla (jolloin siis istahdin ratin taakse ensimmäistä kertaa ikinä) joidenkin pylväiden väliin, mutta tosiaan kertaakaan ajotuntien aikana ei taskuun peruutettu! Ja kun sitä pyysin, niin ei löytynyt sopivaa paikka. Mä kyllä koitin kovasti kuivaharjoitella sitä juuri sen oppikirjan kuvasarjan avulla, mutta onneksi inssissä sitä ei sitten kysyttykään.

Taitaa johtua se satasta ajaminen puhtaasti siitä, että kävin autokouluni talvella, jolloin satasen tiet oli rajoitettu kahdeksaankymppiin.

Urban Looks: Kuten Micra vastasikin, niin näköjään voi, ja arvaa tiesinkö minä sitä :D Hitto, pakko päästä kokeilemaan!