sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Ihanaa muotia

Torstaina ja perjantaina kuvasimme Taideteollisen korkeakoulun kevätnäytöksen asuja Elina Simosen studiolla. Halusin kuvata mahdollisimman monta asua kun kerrankin on mahdollisuus kuvata " oikeaa" muotia. Usein stylistin työ ei ole kovin palkitsevaa, koska meillä ei ole käytössä huippumerkkejä kuten ulkomailla. Joku sanoikin, että täällä vain leikitään stylistiä, puitteet ovat niin erilaiset muuhun maailmaan verrattuna. Toisaalta pidän haasteista, mutta kuvaaminen on ihanaa kun asuja ei tarvitse asustaa näyttääkseen hyvältä, eikä neulata istuviksi. Saimme kaksi mallia Tallinnasta ja kaksi Paparazzilta. Torstaina kuvasimme seitsemän kuvaa Kristelin kanssa. Meikin ja hiukset teki Anni Pätäri Q hair kampaamosta. Hain Kristelin satamasta klo 13 ja lopetimme kuvaukset illalla yhdeksän aikaan. Seuraavana päivänä Taimi saapui 9.30 laivalla, Paparazzin Suvi Tuuli ja Mari pian sen jälkeen ja viimeinen kuva otettiin kuudelta. Usein kuvaus päivät venyvät 12 tuntisiksi, mutta nämä yhdeksän tuntiset olivat ihan tarpeeksi rankkoja.

Mari on Huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu nukkekasvoinen malli. Meikkaajat Jenny Jansson ja Anni Pätäri olivat itsekin mukana ohjelman teossa. Jokaisen mallin kanssa otettiin perjantaina neljä kuvaa, joten loppusaldoksi tuli lähes 20 kuvan sarja. Jokainen asu oli upea ja taidokkaasti tehty. Sarjasta tuli helposti yhtenäinen koska kaikkien vaatteiden värimaailma pyöri mustan, harmaan ja vaalean rosan ympärillä.

Tällaisia kuvauksia on hauska tehdä, kun tyyli on vapaa eikä kaupallisuuden asettamia rajoituksia tarvitse huomioida liikaa. Olen huomannut että parhaat kuvat syntyvät näin. Helsingin sanomien kuukausiliitteen kesäkuun muotikuvasarja tehtiin samoin; omaan tyyliin luottaen.

Kerron myöhemmin lisää Taikin mallistoista Tyylitaivaan blogissa ja kuvasarjakin on varmasti nähtävissä pian.

Ei kommentteja: