perjantai 9. toukokuuta 2008

muistakaas ihmiset painaa sitä save-nappia, kun olette koko päivän jonkun duunin kanssa ähränneet. että sitten eivät katoa tuntien työt, kun kone kaatuu.

niin, että tuli sitten ihan sopiva tauko kirjottaa ja kertoa, mitä mielessä liikkuu.

täällä maaseudun rauhassa tuo micra teippeineen herättää huomiota. ihmiset kysyvät, mikä tuo on, miksi se on minulla ja miksi siinä on nuo teipit. ihan vieraatkin ihmiset.

stadissa noita teipattuja, kaikenlaisin mainoksin koristettuja menopelejä on sen verran enemmän, että kukaan tuskin päätään kääntää. paitsi se viereen valoihin pysähtynyt komeaprofiilinen moottoripyöräilijä, mutta tietenkin toivoin, että se vilkaisi minua eikä autoa.

olen kehittänyt dilemman siitä, kuinka mikkiksellä nyt tulisi ajaa. tiedättehän, jos törttöilen, kuka tahansa voi käydä kurkkaamassa kylkeen teipatusta osoitteesta, kuka se töpeksikään.

pitäisikö ajaa rauhallisesti nautiskellen, soitella kepeää kevyttä keskipäivän ratoksi ja hyräillä huolettomasti mukana? hitaasti ja vähän kaduntukkeena elvistellen?

vai pitäiskö ajella silleen reteesti ja kurvaillen, kuin cool ja hot kissakuski keskustassa? arskalasit päässä ja valoihin pysähtyessä aina makeesti vähän lisätä huulipunaa tai korjailla puuteria? soittaa täysiä subbarit pomppien jotain trendikästä ja päheetä?

vai sitten silleen raskain kaasujaloin, vähän nopeusrajoituksia nuollen ja liikennesääntöjä suoristaen, huomiota herätten ja renkaat kirskuen?

niinpä niin.

kumpi ompi parempi
sänky vaiko seslonki
koittanut oon kumpaakin
ja sänky oli parempi.

Ei kommentteja: