lauantai 12. heinäkuuta 2008

Micru palasi Tampereelle

Huh 2x 11 tunnin ajomatkat takana, matkustajat hengissä, micru hengissä. Kilometrejä arvioisin tulleen mittariin vähintään 2200 kilometriä, mahtaako olla pisin pätkä tämän blogin historiassa?

Auto hyrräsi nätin kevyesti koko reissun, jopa niin hiljaisena että rämiseviin romuihin tottunut kuski sanoi ääntä unettavaksi. Liian mukava ja uusi auto, vaarallista pitkillä matkoilla? Täytyy sanoa että meidän oman micran rattiin ei todellakaan nukahda, meno on sen verran kolisevaa :D

Torstaina käytiin Ylläksellä, tunturit ovat kesäisin aikas.. mielenkiintoisen näköisiä:


Uusilla Gondolihisseillä cruisailu oli kuitenkin verrattavissa suunnilleen huvipuiston laitteisiin, kohtuullisen huimaa menoa. Ja mitkä näköalat!


En tiedä tuntevatko kaikki Lapissa toisensa, mutta siltä se vaikutti :) "Suhteilla" päästiin kurkkimaan Ylläksen varastotiloihin ja tämä se vasta vänskä vekotin oli! Saunagondoli! Sisällä oli siisti muutaman hengen sauna josta pääsi nauttimaan jos lätkäisi tiskiin muistaakseni 1500 euroa. Ihanan kallista, mutta olisihan se aika huikeaa olla saunassa talvipakkasilla ja killua hiihtokeskuksen rinteillä kun muut laskettelevat ;)


Jos alhaalta katsoessa rinteet näyttivät latteilta ja ensimmäisenä mietteenä oli "eihän tuo nyt niin korkea ole..", niin ylhäältä katsoen näkymät olivat vähän toista. Se on hassua miten silmä vääristää korkeuserot niinkin tehokkasti. Lappi on aika huikea lomakohde myös kesällä, jos ei saa paniikkikohtausta hyttysten takia kuten eräs allekirjoittanut :D


Kittilässä micru sai silityksiä ja kehuja naisilta. Se on kuulemma kaunis ja söpö ja.. Hyvin lady autoksi siis. Itselläni on jatkuvasti hirveä himo maalata micru punaiseksi ja lätkäistä siihen leppäkerttupilkut, sehän on ilmiselvä leppis? Mitähän maanantaina sanottaisiin jos micru olisikin vaihtanut väriä heh..

Saku innostui tulomatkalla "ritariässä" -napista. Siis todella. Kaikki kiihdytykset oli pakko tehdä napin kanssa "kun se on niin siistiä!". Miksi miesten on aina pakko leikkiä autoilla? Tokihan micru ampaisi sukkana eteenpäin napiska pohjassa, mutta jos ehtisi ohi normaalistikin... Ilmeisesti tästä johtuen keskikulutuksemme reissulla oli n. 6,8 litraa.

-------------------------------------------------------

No niin ja sitten meidän omaan micruun. Pakkohan sekin on täällä esitellä ettei tyttö loukkaannu. Tämä punainen paholainen on vuosimallia -92 ja tuunajaperheemme jäljiltä se ei ehkä ihan näytä perinteiseltä vanhalta micrulta hih.. Kaikkien hassujen levikkeiden kanssa sen mallia ei välttämättä edes tajua :D ainakin sillä saa hymyn ihmisten huulille kun cruisailee ohi!


Rakas isäni on värkännyt tämän aikoinaan äidilleni kauppakassiksi. Sitten kun minä sain kortin vuonna -98, micru on ollut virallinen festariauto. Ja kun siskoni sai kortin 4 vuotta sitten, micru toimi hänen cruiserinaan. Nyt sitten arpaonni suosi minua ja äiti päätti luovuttaa mussukan meille. Tai no, papereita ei ole vielä allekirjoitettu mutta kohta on ;)

Se on hassua miten johonkin autoon voi kehittää melkeinpä tunnesiteen. Tähän autoon varmaan kaverinikin ovat kehittäneet siteitä, on se sen verran paljon ollut meidän reissulla mukana. Micrun kanssa ollaan koluttu monen monet festarit, bailureissut, kaupunkiturneet ja DBTL:ssä se toimi jopa telttana. Eihän se mikään ruusu ole mutta rakas kumminkin.

Joten jos jossain näet hassun punaisen paholaisen, sisältä löytyy suurella todennäköisyydellä joko rakastunut omistaja tai sitten nolostuneen näköinen mies ;)4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Mikä on "ritariässänappi"?

Nelliina kirjoitti...

sellainen hauska turbonappi mikä lisää kierroksia :) eli sama kun vaihdelaatikosta iskisi pienemmän vaihteen silmään kun lähtee vaikkapa ohittamaan.

Anna-Maria kirjoitti...

Täytyypä kokeilla tuota nappia maanantaina. :) Hienoa, että auto pääsi ehjänä Tampereelle. Se saa nyt uuden Lapin kierroksen, pitää kyllä sanoa, että meikällä menee tuo 2200 km vielä rikki! Vuonot kun kutsuu...

Nelliina kirjoitti...

Iik meettekö te Norjaan :O siellä on NIIN upeat maisemat!!!! Varaudu järkyttäviin itikkamääriin.. toivotaan että ei ole ihan niin paljon kun Kolarissa oli :)