keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Käytännön ajoharjoittelua

Olen suorittanut ajotestejä itselleni joka päivä. Tänään kyysäsin ilman pahempia kommelluksia lapset harrastuksiin aivan kaupungin toiselle laidalle. Vain yksi missattu kääntyminen ja sekin hoitui uukkarilla umpikujan päässä.

Kokeilin myös tankkaamista. Viimeksi olen ollut tankilla varmaan yli kymmenen vuotta sitten, joten oli mukava huomata, että osasin, ihan itse. Eikä ollut edes vaikeaa. Vanhat taidot tuntuvat olevan vielä jossain ihon alla, moni asia muistuu mieleen ajaessa. Ajoin todella paljon ikävuosina 18-20 ja vielä senkin jälkeen useana kesänä, kun teimme miehen kanssa pitkiä autoreissuja ympäri Suomen.

Kaipaan vanhanaikaista kasikympin lätkää tai jotain muuta merkkiä, joka osoittaisi, että tässä vähän niinkuin harjoitellaan... Silloin ei ehkä tuntisi itseään niin tyhmäksi, kun ajaa rajoituksen mukaan kahdeksaakymppiä tai jopa yhdeksääkymppiä (hui!) ja kaikki porhaltavat ohi.

Ja mitäkö vanhemmat puuhaavat sillä välin kun lapset treenaavat hiki päässä? Suurin osa ajasta menee tietysti penkiä kuluttaen ja treenejä seuraten, mutta joskus ehtii vähän herkuttelemaankin:PS. Huomenna aiomme startata The Suurelle Autoretkelle. Päivityksiä luvassa viimeistään perjantaina.

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Mukava lukea kokemuksiasi. :-) Selvästi ajotaitosi on ehtinyt kehittyä jo mainioksi ennen autoilutaukoa, joten monet asiat sujuvat rutiinilla. Automaattivaihteisto kyllä vapauttaa pohtimasta ainakin vaihteita.

Hauskaa retkeilyä!

Minni kirjoitti...

Kiitos! On kiva rapsailla kokemuksista, tulee itsekin ajateltua läpi näitä autoiluasioita. Vielä kivempi tietysti kun joku vielä lukeekin;)

Vanhoista taidoista on automaatilla ajaessa se haittapuoli, että kun jotain äkkinäistä tapahtuu, vasen jalka meinaa lennähtää automaattisesti kytkimelle ja käsi vaihdekepille. Skarppina pitää olla koko ajan. Mutta tykkään kyllä silti automaattivaihteisen ajamisesta, on se niiiiin heleppoo.