perjantai 5. syyskuuta 2008

Micra-rallia

Ajoa on takana nyt himpun alle 500 km ja kaikki ok. Olen ehtinyt kahden päivän aikana ajaa kaupungissa, motarilla, perusmaantiellä ja soratiellä, jossa on harjoitellut eräs Suomen tunnetuimmista rallikuskeista. Tämän päivän etappimme oli varsinainen pikataival; olimme perillä oletettua aikaisemmin, koska ajaminen tuntui niin kovin hyvältä ja helpolta.

Ajotuntuma palautuu kilometri kilometriltä. Olen pitänyt mielessä ruosteenpoistotunnin antaneen autokoulunopettajan vinkin: jos yhtään alkaa tuntua siltä, että auto ei ole täysin hallinnassa tai sen ohjaamiseen pitää erityisesti keskittyä, kannattaa löysätä kaasua. Yksinkertainen juttu, mutta joskus vaikea muistaa.

Automatkan eksoottisuus on karissut nopeasti: lapset ovat huomanneet, että autossa matkustaminen ei ehkä olekaan niin kamalan kivaa. Hauskinta on päästä perille ja lähteä, itse matka on tylsää kökkimistä, radion kuuntelua, maisemien katselemista ja Akkareiden lukemista. Hyvä niin, koska heidän käsityksensä automatkailusta on ollutkin aivan liian glamoröösi.

Micraan lapset ovat aivan rakastuneet, koska se on niin söpö. Onhan se, ja yllättävän mukava ajaa myös maantiellä. Auto ei tunnu kamalan pieneltä, vaikka pieni onkin. Myös tavaratilat ovat yllättäneet. Peräkontissa on kolme makuupussia, kaksi keskikokoista matkakassia, kaksi kangaskassia, lasten kumisaappaat ja yhdet saapikkaat kuskille. Huomautan, että lisäksi kuskilla on myös Clarksin mainiot mokkasiinit - oivat ajojalkineet - ja yhdet pistokkaat. Kuulun kenkähemuleiden heimoon.

Auton säätimet ovat tuottaneet hieman päänvaivaa. Todennäköisesti ajelin koko eilisen päivän pelkät parkit päällä ja pyyhkimien kytkinkin vaati hieman opettelua. Juuri kun luulin oppineeni sen, painelinkin aina vahingossa takalasin pyyhkijän päälle. Ratissa olevat nappulat radiolle ovat olleet ahkerassa käytössä.

Micra-kuski Niklas oli tutkaillut ajotietokoneelta bensankulutusta ja minäkin olen sitä nyt seurannut. Eilen kulutus näytti 6.8 l/100 km, mutta kun tänään nollasin mittarin ja ajoin maantiellä, alimmillaan kulutus oli 5.4 litraa.

Huomenna näytämme Micralle kuskin lapsuusajan kesämökkimaisemia ja sunnuntaina suuntaamme nokan kohti Helsinkiä.

Ei kommentteja: