torstai 19. kesäkuuta 2008

Micra Hangossa ja kartalla

Eilen keskiviikkona Micra vei ajelulle Helsingistä Hankoon ja takaisin. Vietin Hangossa kaikki lapsuuden kesäni, minkä vuoksi Suomen eteläisimpään kaupunkiin liittyy omalta osaltani paljon nostalgiaa ja lämpimiä muistoja. Viime vuosina olen käynyt Hangossa vain kerran tai pari kesässä, ja viime vuotinen käynti jäi jopa kokonaan väliin. Siksi oli kerta kaikkiaan pakko hyödyntää ainutlaatuinen tilaisuus huristella ilmaiseksi pikavisiitille Suomen etelään. Harmi vain, etten saanut ketään mukaani ex tempore reissulleni.

Tekninen minäni innostui kokeilemaan matkalla Nokian uutta palvelua, jossa gps-paikantimen antamat reittitiedot ja puhelimella otetut valokuvat sijoitetaan automaattisesti Googlen kartalle, jonka voi upottaa blogiinsa. Alla onkin flash-sovellus, joka esittelee eilisen reissuni Hankoon pätkittynä kolmeen eri reittiin. Kahdessa viimeisessä reitissä on lisänä valokuvia (8+10 kpl). Reiteissä näkyy sekä Micralla että kävellen tapahtuneita siirtymiä. Valitettavasti matkan alkuosa Helsingistä Inkooseen jäi pois kartalta teknisen ongelman vuoksi. Reitit ovat myös harmikseni tallentuneet kartalle sangen epätarkasti, eli suurin hyppäyksin. Vain Google Earthilla katsottuna (linkit alla) reitit näkyvät mallikkaasti.

Nokia Nseries Widget

Micran seikkailuja

In order to view the Nokia Nseries Widget you need JavaScript and Flash Player 9+ support


Reittien tallentamiseen käytin Nokia N95 puhelintani ja siihen asennettua Nokia Sports Tracker -sovellusta. Saavuttuani kotiin illalla siirsin reitit ja kuvat puhelimestani Sports Trackerin nettisivulla olevaan profiiliini. Sen kautta voi katsoa reitit ja kuvat hieman selkeämmältä kartalta kuin yllä näkyvässä sovelluksessa:
Reitti 1 / Reitti 2 / Reitti 3.

Reitit voi myös ladata katsottaviksi Google Earthiin kml-tiedostoina (ei sisällä kuvia):
Reitti 1 / Reitti 2 / Reitti 3.

Paikantimen käyttäminen tyhjentää Nokia N95 -puhelimen akun harmittavan nopeasti. Eilisellä kahdeksan tunnin pyrähdykselläni tyhjensin kaksi täyteen ladattua akkua, koska en tajunnut ottaa autolaturia mukaan matkaan.

Juhannuksenakin Micra kulkee mukanani - tai oikestaan minä Micran mukana. En kuitenkaan aio silloin kytkeä päälle puhelimeni paikanninta, enkä siis paljastaa teille kaikkia liikkeitäni. :)

Leppoisaa keskikesän juhlaa kaikille!!

Juhannus on käsillä

Micra Cuts toivottaa lukijoilleen, ja erityisesti Niklakselle, oikein aurinkoista ja rentouttavaa juhannusta!

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Vastakohtien viikot

Tervehdys kaikille! Olen Niklas, taivasalla.net -valokuvablogin ylläpitäjä Helsingistä. Sain Micran käyttööni toissa päivänä, kun se vapautui edelliseltä käyttäjältään Turusta. Tulin itsekin Turusta viime viikonloppuna saavuttuani sinne laivalla Maarianhaminasta. Olin kotimatkalla Märketin majakalta, joka sijaitsee Ahvenanmaalla parikymmentä kilometriä Eckeröstä luoteeseen, aivan Suomen ja Ruotsin välisellä rajalla. Vietin koko viime viikon "majakanvartijana" pienellä ja karulla majakkaluodolla keskellä avomerta. Suomen majakkaseuran jäsenenä olin mukana talkootöissä korjaamassa rappeutunutta Märketin majakkaa ja opastamassa majakalle saapuvia vierailijoita. Viikko oli täynnä uusia ja jänniä elämyksiä, jotka tekivät siitä ikimuistoisen. Otin tietysti myös paljon valokuvia, joita tulen julkaisemaan täällä lisää lähipäivinä.


Märketin majakka myrskyisänä aamuna 9.6.2008.


Tämä viikko onkin täysi vastakohta viime viikolle. Kun viikko sitten liikkumiseni oli rajattu n. 350 x 150 metrin kokoiselle pläntille, niin tällä viikolla on auto alla ja baana auki. Suunnittelenkin loppupäiväksi pientä retkeä Micralla, josta kerron enemmän myöhemmin. Tiedossa on myöskin jonkin verran höpinää itse autosta, mutta juttujeni pääpainon annan kuitenkin valokuville ja varsinkin Märketin majakkaluodolla ottamilleni tuoreille kuville.

Tervetuloa mukaan reissuun!

maanantai 16. kesäkuuta 2008

Takaisin arkeen

Sanoin Micralle hyvästit noin kymmenen minuuttia sitten :( Nyt sitten odotellaan oman auton kotiinpalua, siihen on nyt laitettu radiokin :) Mutta harmikseni automaattivaihteisto ja ilmastointi uupuvat... Eipä tässä muuta, Hopeanuoli on nyt matkalla Helsinkiin ja Lis kiittää viikosta upean auton parissa!