lauantai 11. lokakuuta 2008

Vihdoinkin löytö

Hmp mikä ilma! Ei oikein huvita lähteä kuvailemaan vanhaa Raumaa tai yhtään mitään muutakaan. Teimme pikaisen kierroksen kirpputorilla Ulvilassa ja juuri kun ajattelin, etten pitkän löydöttömän ajanjakson jälkeen bongaa kirppareilta mitään kivaa, eteeni ilmestyivät nämä ihanaiset herrainkengät. Ei siis muuta mielenkiintoista tältä päivältä. Jos huomenna ilmat sallivat, ajamme hiukan pidemmälle.<3: Irene

torstai 9. lokakuuta 2008

ValloissaAjelimme siskoni kanssa tänään kotikaupungissani Harjavallassa. Olen muuttanut opiskelujen perässä Helsinkiin, mutta tunnen itseni ensisijaisesti harjavaltalaiseksi ja satakuntalaiseksi. Nykyään en ole oikein edes viihtynyt Helsingissä vaan haluan vähintäänkin viikonlopuiksi kotiseuduille näkemään perhettä ja ystäviä. Kandintutkielmanikin tein harjavaltalaisnuorten kotimurteentuntemuksesta.

Harjavalta on erikoislaatuinen kaupunki. Meitä on täällä vain noin 8000, mutta kaupunkimme tunnetaan monista asioista. Aikaisemmin monet ulkopaikkakuntalaiset tiesivät kaupungista vain mielisairaalan ja tehtaat (aikaisemmin Outokumpu Oy:n kuparisulatto ja Rikkihappo Oy:n tehtaat, joiden tilalle on tullut monien vaiheiden jälkeen Boliden Harjavalta Oy, Norilsk Nickel Harjavalta Oy sekä Rikkihappo Oy:n tilalle Kemira Oy).

Nyttemmin Harjavalta tunnetaan ehkei niinkään kuparin vaan lahjakkaiden muusikoiden tehtailusta. Maj Karma- ja Lapko-yhtyeet sekä Katri Ylander ovat alunperin harjavaltalaisia. Maj Karman pojat järjestävät joka kesä suositun Karma Rockin Kokemäenjoen rannassa ja kesän aikana on liuta muitakin kemuja. Helsingin Sanomien Nyt-liite onkin nimittänyt Harjavallan Suomen rockeimmaksi kaupungiksi, sillä täällä on väkilukuun nähden eniten rock-tapahtumia. Karma-rock onkin monen harjavaltalaisen, minut mukaan lukien, yksi kesän kohokohdista. Musiikki ei aina jaksa kiinnostaa, mutta näkee ainakin kerralla kaikki vanhat tutut.

Olen jo pitkään ollut käärmeissäni harjavaltalaisnuorten asenteesta pientä kotikaupunkiaan kohtaan. Valitetaan, ettei täällä koskaan tapahdu mitään ja koska kaikki tuntevat toisensa, juoruilulta ei voi välttyä. Itse kuitenkin hermostun Helsinkiin paljon useammin kuin Harjavaltaan, täällä ei juuri tarvitse stressata mistään. Kun pännii, niin voi painella hiljaisuuteen keskelle metsää koirien kanssa.

Yksi parhaimmista asioista täällä on kaupungin poikki kulkeva joki, jossa silmä lepää kesäisin rantasaunan terassilla istuskellessa. On ilo nähdä, että joen rantaan kohoaa mitä hulppeimpia taloja kuin sieniä sateella. Harjavalta siis kiinnostaa asuinpaikkana. Onneksi minulla on aina koti täällä.

Tässä hiukan kuvia Harjavallan voimalaitokselta ja Hiittenharjulta.


Menneisyys on läsnä Harjavallan luonnossa. Voimalaitospadon alapuolella on näkyvillä noin 700 miljoonaa vuotta vanha hiekkakivinen peruskallio, ja Hiittenharjun rinteillä on muistona kivikkoisia rantavalleja noin 3000—7000 vuotta sitten paikalla olleesta Litorinamerestä.
(Harjavalta)

Viikonloppuna ehkäpä Raumalle tai Reposaareen!

- Irene

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Kaunis koti

Huristelimme mieheni kanssa jo tänään Jyväskylästä kotiin Harjavaltaan. Jyväskylässä olisi viihtynyt kauemminkin, varsinkin aina niin vieraanvaraisten sukulaistemme hellässä huomassa. Kälyni Laura on varsinainen kodin hengetär, sisukas remppaaja ja taitava sisustaja. Laura ja miehensä remontoivat 100 neliön kämppänsä omakätisesti ja Lauran maagisen sisustussilmän avulla lukaali näyttää nyt tältä:Lauralla on pettämätön silmä värien suhteen ja hän osaa yhdistellä kivasti vanhaa ja uutta. Amerikkalaistyylistä sisustusta yhdistettynä skandinaaviseen yksinkertaisuuteen ei ihan joka kodista löydä. Laura arvostaa laatua, mutta osaa tehdä myös edullisia kirppislöytöjä. Kadehdin Lauran tyyliä siinäkin mielessä, että hän saa pienen tilan näyttämään avaralta. Voisinkin ottaa oppia häneltä valkoisen käytössä!

<3: Irene

tiistai 7. lokakuuta 2008

Kylään Jyväskylään

No niin, vihdoin Micran ratissa. Lähdimme tänään mieheni kanssa kaasuttelemaan Jyväskylään, missä on pitänyt jo ties kuinka kauan vierailla mieheni veljen ja tämän vaimon luona. Söimme matkalla mahtavat huoltoasemasapuskat Heinolan Tähtihovissa ja kuvasimme pikaisesti tämän viikon Micrailijan:


Kävi muuten tuuri, että sain Micran käyttööni juuri tällä viikolla, sillä farmarimme hajosi tien päälle juuri viikonloppuna. Toivon mukaan mieheni saa auton kuntoon siihen mennessä, kun joudun luopumaan kätsystä Hopeanuolesta.

Pari ja puolisataa kilometriä Helsingistä Jyväskylään taittui Micralla kivasti ja Luojalle kiitos automaattivaihteista! Huomenna näytän vähän kuvia majapaikastamme, mieheni käly on sisustanut kämpän niin kivasti, että kelpaisi sisustuslehdenkin esittelyyn.

Tässä vielä kulkupelimme ja hieno Jyväsjärven ylittävä silta.Huomiseen!

Viikon 41 Micra Cuts tähti

Ajelin eilen Kemistä Helsinkiin, kun hain auton Ambelta, ja näin ollen tämän viikon bloggaajan esittely viivästyi päivällä. Kiitos Ambelle mahtavista reissukertomuksista ja tervetuloa MicraCutsiin Irene!

Irene kirjoittaa blogia yhdessä Sagan kanssa, joka muuten pääsee Micran rattiiin ensi viikolla. Irene on helsinkiläinen freelance-toimittaja, joka rakastaa muodin lisäksi kaikkea kaunista, kuten Arabian astioita ja Aallon tuoleja.

Lisää Irenen juttuja vaatteista ja muodista voit lukea täältä.